Portfólió.hu: Kapitális félreértések terjednek az autóhitelesek sorsáról

Sok a félreértés az autóhitelek és lízingkonstrukciók elszámolásával kapcsolatban. Az ügyfelek egy része például nincs tisztában azzal, hogy bár a forintosítás nem vonatkozik ezekre, az árfolyamrés és az egyoldalú kamatemelések érvénytelenítése miatti elszámolásokban ők is részesülnek - írta a Portfólió.hu a Magyar Lízingszövetség elszámolásról szóló tájékoztatása alapján. 

Sokan félreértik, de a jogszabályok egyértelműen meghatározzák, hogy más, fedezetlen fogyasztási hitelekhez (pl. személyi kölcsön, áruhitel) hasonlóan az elszámolás igen, a forintosítás viszont nem. (A Portfólió.hu teljes cikkét itt olvashatja el.)

A Magyar Lízingszövetség szerdán közölte: A forintosítást kivéve az autóhitelesek esetében nagyon hasonló az elszámolás folyamata, mint a lakáshiteleseknél – közölte a Magyar Lízingszövetség, amely azt tanácsolja az érintetteknek, hogy fokozottan figyeljenek az elkövetkező időszakban a finanszírozó cégektől érkező elszámolásról szóló levélre. Ha észrevételük van, akkor minél előbb jelentkezzenek az adott cégnél.