Dr. Böde Tamás az „Év lízinges jogásza” 2016-ban

A Wolters Kluwer Kft. által 2016-ban alapított Jogászdíj célja, hogy elismerje jogásztársadalom kiemelkedő képviselőinek szakmai teljesítményét. Az idén első  alkalommal 2016. december 15-én a Boscolo Hotelben megrendezett Díjátadó Gálán az „Év lízinges jogásza”  kategóriában Dr. Böde Tamás, a Lízingszövetség Jogi Bizottságának elnöke nyerte meg a díjat. Az elegáns plakettet Nyikos Katalin, a Lízingszövetség elnöke adta át.

evjogasza1.jpg

Dr. Böde Tamást az MKB Euroleasing vezetősége jelölte ez elismerésre „egy univerzális lízingcég felépítésének története” címmel.

Dr. Böde Tamás 2002-ben csatlakozott az MKB-Euroleasing cégcsoporthoz, mely 2015 óta az MKB Bank Zrt. gépjármű- és eszközfinanszírozási leányvállalata. Jogi Igazgatóként két fős csapatával együtt biztosítja a  teljes társasági jog és compliance témák kezelését.

evjogasza2.jpg

Az MKB-Euroleasing egy tradicionális autófinanszírozási cégből épített fel egy univerzális lízing céget, kevesebb, mint 1 év alatt. Ennek megvalósításához mind a szerződéses struktúrát, mind a tevékenységi engedélyt módosítani kellett, a lehető legrövidebb idő alatt. Ezért a meglévő szerződéses elemekből és meglévő ügymeneti eljárási rendekből kiindulva került az új struktúra kialakításra.  Így viszonylag rövid idő alatt megvalósulhatott az új stratégia, mely hozzásegítette a szervezetet hogy korábbi 5. lízingpiaci helyezését dobogósra cserélje.

A Lízingszövetség nevében is gratulálunk és további, sikerekben gazdag pályafutást kívánunk Dr. Böde Tamásnak!