Kedvezően változtak a gépjárművek átírásának szabályai

A Magyar Lízingszövetség és a Bankszövetség közös javaslata szerint változtak a gépjárművek átírásának szabályai, egyszerűsítve az eljárást.

A "közúti közlekedési nyilvántartásba bejegyzett jármű tulajdonjogának,illetve üzembentartó személyének változását igazoló teljes bizonyító erejű magánokiratnak a közlekedési igazgatási eljárásban történő felhasználhatóságához szükséges kötelező tartalmi elemekről szóló" 304/2009. (XII. 22.) Korm. rendelet egy új 4/A§.-al egészült ki, amely bizonyos esetekben megengedi, hogy csak az egyik fél írja alá a megfelelő dokumentumot.

Ezzel egyszerűsödik az eljárás mind a futamidő végi tulajdonjog átruházáskor, mind az esetleges vételi, visszavásárlási joggal élés esetén.

forgalmi.jpg

A Magyar Lízingszövetség és a Bankszövetség régóta küzd a gépjárművek forgalomba helyezésével, a tulajdonjog átírásával kapcsolatos szabályok, eljárás egyszerűsítéséért, és az elmúlt időszakban több eredményt is sikerült elérni (pl. az egységes dokumentum- minta elfogadása); most egy újabb sikeres lépés történt.