Nincs fék az autópiacon

Tartja a kiemelkedő tempót a magyar autópiac: napi átlagban 351 új autó kelt el január és március vége között. Összesen több mint 31 ezer darab, ami 30 százalékos plusznak felel meg. A buszok és nagyteherautók pedig még nagyobb mértékű volt a bővülés.  

31 659 - ennyi új személyautó került forgalomban az első negyedévben a Datahouse adatai szerint. Ez 30 százalékos növekedést jelent éves összevetésben, azaz továbbra is jelentősen bővül a magyar autópiac. A több mint 31 ezer eladott autó napi átlagban - a hétvégi napokkal együtt - 351 darabos értékesítésnek felel meg.

A több járműkategóriára sem lehet panasz. A teherautók (nagyhaszongépjárművek) és buszok még jobban szerepeltek. Előbbiekből 1740 darab kelt el, ami 48 százalékos emelkedés, a 214 darabos buszeladás pedig 47 százalékos növekedést jelent. 

A kisteherautóknál visszafogottabb, de így is két számjegyű volt a többlet: az 5066 darabos eladás 18 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi adatot. A motorok 28 százalékos növekedést értek el, azaz 478 új motort adtak el a kereskedők.