Gyorsul a magyar autópiac

Folytatódik az autóvásárlási láz a magyar piacon: márciusban 7494 ezer személyautó talált gazdára, ami közel 20 százalékos növekedést jelent éves szinten, és a februári, szintén jelentősnek mondható 12,3 százalékos növekedést is felülmúlja.

7494 - ennyi személyautót vásároltak újonnan a magyar piacon márciusban, ami 19,3 százalékos növekedésnek felel tavaly márciushoz képest, és ez a növekedési ütem bőven meghaladja az idén februári 12,3 százalékos bővülést. Tehát a magyar személyautópiac továbbra is lendületben van. A többi járműkategóriából a kisteherautók emelhetőek ki. Ezekből márciusban 1916 darab talált gazdára, ami 22 százalékos bővülésnek felel meg éves szinten.

A nagyteherautóknál ugyanakkor 13,5 százalékkal 473 darabra csökkent az eladás, a buszok esetében pedig 31 százalékos volt a csökkenés, ami konkrétan 20 eladott buszt jelentett márciusban. A motorkerékpárokból 207 darab fogyott, ami 1,4 százalékos csökkenésnek, gyakorlatilag stagnálásnak felel meg.

Ha a szóban forgó járműkategóriák (személyautó, kisteherautó, nagyteherautó, busz, motorkerékpár) háromhavi összesített adatait nézzük, akkor is számottevő bővülés látható. Januártól március végéig összesen 26 209 darab jármű adtak el a kereskedők, ami 13,1 százalékkal haladja meg a múlt év azonos időszakában elért eredmény.