Új főtitkár a Magyar Lízingszövetségnél

Szeptember 15-től a több mint két évtizedes szakmai múlttal rendelkező dr. Tóth Zoltán látja el a Magyar Lízingszövetség főtitkári feladatait - közölte a szervezet. A főtitkár szerint a lízingpiac stabil fejlődő pályán van, és a jövőben a lízingtársaságok egyik legfontosabb feladata lesz, hogy a járműfinanszírozás mellett a vállalkozások eszközfinanszírozásában kulcsszerepet vállaljanak.

Dr. Tóth Zoltánt választotta meg új főtitkárnak legutóbbi - szeptember elején tartott ülésén - a Magyar Lízingszövetség vezetése, miután távozik posztjáról Lévai Gábor, aki 2006 óta töltötte be a pozíciót. A jogi és közgazdasági végzettségű, 47 éves dr. Tóth Zoltán több mint két évtizedes pénzügyi területen szerzett szakmai tapasztalattal rendelkezik. A kilencvenes években a Magyarországi Volksbank jogi és a hitelosztályának vezetőjeként dolgozott. Majd - 1997-től 2007-ig - az MKB Euroleasingnél volt vezető beosztásokban, 2008-tól mostanáig pedig az MKB Euroleasing bulgáriai leányvállalatát irányította ügyvezetőként.

ff71df51f083f88ef7f81431e64bb307.png

A főtitkár-váltásról Nyikos Katalin, a Magyar Lízingszövetség elnöke elmondta: az eddigi főtitkár, Lévai Gábor más irányú elfoglaltságai miatt távozik posztról. A szövetség elnöksége tudomásul vette a korábbi főtitkár döntését, hosszú éveken át tartó odaadó munkáját ezúton is megköszönik, és további szakmai sikereket kívánnak neki.

Az elnök hozzátette: dr. Tóth Zoltán komoly szakmai múlttal és nemzetközi tapasztalattal rendelkező lízingszakember, akinek fontos szerepe lesz abban, hogy a Magyar Lízingszövetség és tagvállalatainak fejlődését elősegítse.

“Megtiszteltetés a főtitkári kinevezés. A legfontosabb feladataim között lesz, hogy a Magyar Lízingszövetségtől a tagvállalatok minden támogatást megkapjanak” - mondta dr. Tóth Zoltán. A szakember közölte azt is, hogy a magyarországi lízingpiac fejlődésben van, és a cél, hogy hosszú távon is biztosítható legyen a növekedés. Ehhez jó alapot ad a gazdasági növekedés, az alacsony kamatkörnyezet is. Az újonnan kinevezett főtitkár szerint fontos, hogy a jövőben a lízingvállalatok a járműfinanszírozás mellett minél nagyobb szerepet játszanak a vállalkozások eszközfinanszírozásában is. Ezzel is elősegítve a vállalati szektor, ezen belül is a magyar kis- és középvállalkozások növekedését.