Melyik autók drágultak leginkább?

Most megtudhatja, mely kategóriában drágultak leginkább az autók a múlt évben.

A múlt évben remekül teljesített a magyarországi járműpiac: több mint 103 ezer jármű kelt el a legnépszerűbb kategóriákban (személyautó, kis- és nagyteherautó, busz, motorkerékpár), ami 14 százalékos növekedést jelentett éves szinten.

A látványos volt a bővülés a személyautó piacon is, 14 százalékkal 77,2 ezer darabra nőttek az eladások 2014-hez képest. Pedig az árak több katóegirában is emelkedtek. Az Eurotax adatai alapján a listaárak a gazdasági válságot követő években folyamatosan emelkedtek. Tavaly során a kisautók és az alsó-közép kategória árai emelkedtek a leginkább. 2015-ben az EURO6 emissziós - más néven környezetvédelmi - norma bevezetése, illetve az egyre inkább teret hódító aktív biztonsági rendszerek megjelenése hozott további jelentős áremelkedést.

 Az Eurotax-riportból az is kiderül, hogyan változik a különböző kategóriába sorolt személyautók ára az életkoruk függvényében.

lizing3.PNG

A riport szerint évi 20 ezer kilométeres futásteljesítménnyel számolva az első évben átlagosan 30 százalékos veszítenek értékükből az autók, a következő évben már az újkori áruknál 40 százalékkal olcsóbbak.