Malkócs Tamás lett az év lízingszakembere

A lízing szélesebb körben történő megismertetéséért, valamint a pénzügyi edukációban végzett kiemelkedő munkájáért Malkócs Tamás, a K&H lízingüzletágának szakemberét választották meg az év lízingszakemberének - közölte a Magyar Lízingszövetség. A lízingpiacon közel húsz éve különböző vezetői beosztásban dolgozó Malkócs Tamás a jövőben még nagyobb szerepet szánna az oktatásnak, ezen belül az e-learning megoldásoknak annak érdekében, hogy a lízing, mint finanszírozási forma a gazdaság minden szereplője számára alternatíva legyen.  

A pénzügyi tudatosság javításában kiemelt szerepet játszik a megfelelő oktatás, erre a területre a magyar lízingpiac is egyre nagyobb figyelmet fordít. Ezt a munkát a Magyar Lízingszövetség oktatási bizottságának vezetője - egyben a K&H Bank Lízing Üzletágának egyik vezetője - Malkócs Tamás koordinálja. Idén őt választották meg az év lízingszakemberének - közölte a Magyar Lízingszövetség. 

Malkócs Tamás lett az év lízingszakembere

“Megtisztelő szakmai elismerés, amely azt jelzi, hogy jó úton járunk a lízingszakmai oktatás fejlesztésében. Ki kell emelnem, hogy itt csapatmunkáról van szó, azaz a Magyar Lízingszövetség munkatársaié, illetve az oktatási bizottság tagjaié is az érdem” - mondta Malkócs Tamás a díj átvétele után. Hozzátette: “Folytatjuk a munkát, a már meglévő többszintű alaptananyagot fejlesztjük, amellyel például az államilag támogatott, kedvezményes Széchenyi Lízing Go! konstrukciót kínáló KAVOSZ oktatási programját is segítjük. Terveink szerint rövidesen elindul egy e-learning platform, amely szintén hozzájárul majd ahhoz, hogy a lízingkonstrukciók előnyeit mind a magánszemélyek, mind a vállalkozások a mostaninál is szélesebb körben megismerjék. Szintén fontosnak tartom a zöld pénzügyek térnyerését, amelynek elengedhetetlen feltétele a megfelelő edukáció. Célunk, hogy ezen a területen is előrébb lépjünk.” További cél Malkócs Tamás szerint, hogy a gazdasági képzéseket indító intézmények hallgatói, köztük a jövő gazdasági döntéshozói is megismerjék a lízingfinanszírozás előnyeit, ezért az oktatási bizottság egyetemekkel lépett partnerségre. Későbbiekben pedig a fiatalabb korosztályoknak szánt edukáció is napirendre kerül. 

Masszív pénzügyi múlt 

Malkócs Tamás tapasztalt szakemberként kezdte meg az oktatás fejlesztését célzó munkát. A vállalatgazdasági mérnöki diplomával rendelkező szakértő két évtizedes lízingszakmai múlttal rendelkezik. Korábban a Lízingszövetség több projektjében is aktívan részt vett. A kétezres években a Budapest Banknál a flottaértékesítési és lízingértékesítési munkát irányította, azt megelőzően pedig a Citibank értékesítés-fejlesztési igazgatójaként tevékenykedett. 2011 óta van a K&H-csoportnál, ahol többek között eszközmenedzsmenttel és értékeléssel foglalkozott, flottaoperációs vezetőként dolgozott.