Új elnök és elnökségi tagok a Magyar Lízingszövetségnél

Nyikos Katalint választotta meg elnöknek a Magyar Lízingszövetség csütörtöki közgyűlése. A grémium új elnökségi tagokat is választott Vály Judit (vezérigazgató, MKB-Euroleasing), dr. Strbka János (ügyvezető igazgató, IKB Leasing) és Merk Gábor (ügyvezető igazgató, Merkantil Bank) személyében.

A Magyar Lízingszövetség április 7-i közgyűlésén új elnököt választottak a tagvállalatok. A szervezetet a jövőben Nyikos Katalin, a Deutsche Leasing Hungária igazgatósági tagja, a Magyar Lízingszövetség eddigi alelnöke irányítja. Az elnökváltásra azért volt szükség, mert a korábbi elnök, Jenei Viktor sűrűsödő elfoglaltságai miatt lemondott elnöki posztjáról, ugyanakkor továbbra is tagja marad a vezető testületnek.

nyikos_katalin.jpg

A múlt évben az év lízingszakemberének megválasztott Nyikos Katalin okleveles közgazdász, aki évtizedes pénzügyi és lízingszakmai tapasztalattal rendelkezik. A Magyar Hitelbanknál treasury pénzpiaci vezetőként dolgozott, később a West LB-nél, az ABN AMRO-nál töltött be vezető tisztségeket. 2001 óta a Deutsche Leasing Hungária ügyvezetője és igazgatósági tagja, 2010 óta az Magyar Lízingszövetség elnökségi tagja, 2013 óta pedig a szervezet alelnöke.

“Komoly kihívást jelent számomra az elnöki poszt. A tagvállalatoknak a fő célja, hogy a következő időszakban is emelkedő pályán maradjon az utóbbi időszakban folyamatosan növekedő lízingpiac. Stabil, fenntartható növekedésre számítunk elsősorban a kis- és középvállalkozások részéről felmerülő finanszírozási igénynek köszönhetően” - mondta Nyikos Katalin a Magyar Lízingszövetség közgyűlésén. Azt is hozzátette, hogy a Lízingszövetségben az idén a teljes piac 5 százalékos növekedésére számítanak.

A Magyar Lízingszövetség megújult vezetése:

Nyikos Katalin (igazgatósági tag, Deutsche Leasing Hungária) – elnök, Tekse Kálmán (ügyvezető igazgató, Arval Magyarország) – alelnök, dr. Strbka János (ügyvezető igazgató, IKB Leasing) – alelnök, Fekete Csaba (vezérigazgató, De Lage Landen), Jenei Viktor (vezérigazgató, FHB Lízing), Merk Gábor (ügyvezető igazgató, Merkantil Bank), Vály Judit (vezérigazgató, MKB-Euroleasing)

Címkék: elnök elnökség