Magyar Lízingszövetség: Tuboly Zoltán lett az év lízingszakembere

Tuboly Zoltánt, az OTP Bank számviteli és pénzügyi ügyvezető igazgatóját választották meg az év lízingszakemberének a balatonfüredi Lízing Szakmai Napokon. Az évtizedes tapasztalatokkal rendelkező lízingpiaci szakember elsősorban a lízingfinanszírozás adózási területén elért eredményeivel érdemelte ki az elismerést.

Idén is megválasztották az év lízingszakemberét. A Magyar Lízingszövetség és a Deloitte tanácsadó cég által alapított díjat Tuboly Zoltán, az OTP Bank számviteli és pénzügyi igazgatóságának ügyvezető igazgatója kapta október 12-én, Balatonfüreden a Lízing Szakmai Napokon. „Nagy örömömre szolgál, hogy idén Tuboly Zoltánnak adhatom át a Deloitte – Év lízingszakembere Díjat, ezzel elismerve a lízingpiac fejlődésében játszott kiemelkedő szerepét” – mondta Tancsa Zoltán, a Deloitte adó- és jogi tanácsadási részlegének partnere.tuboly.JPG

A matematika-számítástechnika diplomája mellett mérlegképes könyvelői végzettséggel rendelkező Tuboly Zoltán évtizedes lízingpiaci tapasztalattal rendelkezik, dolgozott például az Unicredit Leasing-csoport főkönyvelőjeként. 2008-tól az OTP-csoportnál kapott vezetői posztot: először Merkantil Car pénzügyi vezetője volt, ezt követően - mind a mai napig - az OTP Bank számviteli és pénzügyi vezetője.

Tóth Zoltán, a Magyar Lízingszövetség főtitkára a díj odaítélése kapcsán elmondta: Tuboly Zoltán részben azzal érdemelte ki az elismerést, hogy bár bankban dolgozik, mégis teljesen magáénak érzi a lízingpiac pénzügyi, könyvelési és adótechnikai kérdéseit és a legmagasabb szinten képviseli a lízingszakma érdekeit.

A Magyar Lízingszövetség számviteli bizottságának vezetőjeként rengeteg kezdeményezésben vállalt szerepet, többek között az importautó-szabályozást, a nyílt végű pénzügyi lízing áfájának kezelését vagy éppen a céges autók adminisztrációjára vonatkozó derogációs kérelmet érintő munkát is segítette.

Tuboly Zoltán a díj átvételekor kiemelte: „A magyar lízingpiac utóbbi években látható fejlődése nagyban köszönhető annak, hogy a lízingfinanszírozás a cégek számára adózási és pénzügyi szempontból is költséghatékony, rugalmas és olcsó forrásteremtési megoldás. A Magyar Lízingszövetséggel együtt bízom benne, hogy középtávon folytatódik a lízingpiac növekedése és egyre több vállalkozás választja a lízingfinanszírozást, legyen szó bármilyen eszköz beszerzéséről”.