Elhunyt Pfandler Tamás, a Lízingszövetség elnökségi tagja

A Magyar Lízingszövetség elnöksége mély fájdalommal és megrendüléssel értesült arról, hogy tragikus hirtelenséggel elhunyt Pfandler Tamás, a Magyar Lízingszövetség elnökségi tagja, több évtizedes lízing- és autópiaci tapasztalattal rendelkező szakember és szeretett kolléga.

Tamás okleveles közgazdászként érkezett a lízingpiacra még a kilencvenes évek közepén, először a Centrál Lízingnél dolgozott, majd az itt megismert kollégáival alapító tagjai voltak 1997-ben a Budapest Autónak. A Budapest Autófinanszírozási Zrt.-nél 2013 óta kereskedelmi igazgatóként, 2015 februárjától pedig vezérigazgató-helyettesként dolgozott.  A Budapest Autófinanszírozási Zrt. 2017. január 2-től a Budapest Bank önálló autófinanszírozási üzletágaként, ám a „Budapest Autó” márkanevet megtartva működött tovább, Pfandler Tamás üzletágvezető irányítása alatt. Munkája és az élete szinte összeforrt a lízingpiaccal és a Budapest Autóval, amelynél több mint két évtizedet dolgozott tragikus hirtelenséggel bekövetkezett haláláig. Kiemelkedő szaktudásával és odaadásával pedig a Magyar Lízingszövetség elnökségi tagjaként is mindent megtett a piac fejlődéséért. 

Olyan kolléga volt Ő, aki több mint két évtized elteltével is őszinte lelkesedéssel végezte a nagy felelősséggel járó, de változatos munkáját. Példát mutatott mindannyiunk számára együttműködésben és segítségnyújtásban egyaránt. 

Tamást a teljes hazai lízingszakma gyászolja, halála óriási veszteség mindannyiunk számára.

A Magyar Lízingszövetség elnöksége ezúton is kifejezi legmélyebb együttérzését a gyászoló család számára.