Kőszegi László a Magyar Lízingszövetség elnökségi tagja lett

Új tagot választott az elnökségbe a Magyar Lízingszövetség: 2020. szeptember 29-től a több mint két és fél évtizedes lízingszakmai tapasztalattal rendelkező Kőszegi László is részt vesz a testület munkájában.

 A Külkereskedelmi Főiskolán, majd a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán pénzügyi szakközgazdászként végzett szakember a diplomaszerzés után rövid időn belül az autófinanszírozási piacon kezdte a pályafutását. A kilencvenes évek közepétől a Renault Hungáriánál dolgozott többek között flottaértékesítési vezetőként, majd 2002-ben részt vett a Renault-csoporthoz tartozó, a ma már RCI néven ismert Renault Crédit megalapításában és a cég kereskedelmi, marketingigazgatói feladatait látta el. Kőszegi László a kétezres évek közepén a K&H-csoporthoz “igazolt”: a lízingüzletágnál a lakossági autós, valamint a flottakezeléssel foglalkozó területet irányította. 2010-től a visszavett és leadott autók értékesítésével foglalkozó GR8 Auctions Kft. ügyvezetője volt. 2014-től 2020 elejéig pedig De Lage Landen lízingcsoportnál dolgozott vezető beosztásokban. Ezt követően - 2020 közepén - elvállalta a Hitachi Capital Magyarország flottakezelő country manager posztját.

koszegi_laszlo_2.jpg

A Magyar Lízingszövetség elnökségébe való jelölést és a mostani kinevezést megtiszteltetésnek tartó Kőszegi László fontos feladatának tekinti, hogy a Lízingszövetség elősegítse az nyugati országokban sokkal elterjedtebb operatív lízing térnyerését a magyar piacon. A szakember szerint ennek akadálya többek között, hogy a bérlet a magyarországi pénzügyi jogrendszerben nincs megfelelően definiálva. Emiatt a szóban forgó, Európa-szerte bevált, rugalmas és hatékony finanszírozási konstrukciókat nem ismerik jól és nem is igazán veszik igénybe a magyar szereplők. Ezen a téren Kőszegi László szerint lehetőség van komoly előrelépésre, elnökségi munkájának fókuszában ez a szegmens lesz.